Translate

Vrijwilligerswerk of stage lopen in het buitenland

Je droom komt uit! Je gaat vrijwilligerswerk doen of stage lopen in het buitenland. Een langer verblijf in het buitenland is avontuurlijk, leerzaam, maar bovenal een onvergetelijke ervaring. Start tijdig met het treffen van voorbereidingen, zodat je onbezorgd van je verblijf kan gaan genieten. Wij geven je graag wat tips.  

Reisverzekering

Een reisverzekering is een must voor iedere reis. Vergelijk online welke verzekering bij jou past. Neem in ieder geval een reisverzekering met werelddekking als je buiten Europa verblijft. Vaak vergoedt je zorgverzekering niet alle ziektekosten in het buitenland. Het is meestal nodig om hier een aparte reisverzekering voor af te sluiten. Een reisverzekering is ook belangrijk voor als er iets met je bagage gebeurt of als je bijvoorbeeld juridische bijstand nodig hebt. 

Advies op maat bij de GGD

Via onze landenzoeker kun je zien of je voor jouw bestemming vaccinaties nodig hebt. Bij de GGD krijg je advies op maat afhankelijk van je gezondheid, het soort werk dat je gaat doen, hoe je gaat wonen en hoe lang je verblijft. Ook tijdens en na je reis kun je met vragen bij ons terecht.  

Maak op tijd een afspraak  

Maak bij voorkeur 7 maanden ruim voor vertrek een afspraak voor je vaccinaties en anders zo snel mogelijk. Dit is met name nodig als je de vaccinatie voor hepatitis B vaccinatie krijgt. De serie bestaat uit drie prikken in maand 0, 1 en 6. Reisvaccinaties zijn vaak niet het leukste onderdeel van de reis, maar belangrijk als je gezond wilt blijven op reis en de risico’s wilt verlagen.  

 AFSPRAAK MAKEN 

Download de app GGD reist mee  

In onze app vind je handige reistips, een reisapotheek, maar ook wat je moet doen als je bijvoorbeeld door een hond wordt gebeten. De app is ook offline te gebruiken. Handig als je geen bereik of WiFi hebt. Download gratis de app.

Meer weten?  

Afbeelding
twee studenten aan het water, kijkend op de tablet

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.