Translate

Met de camper op reis

Header illustratie

Camperreizen worden steeds populairder. Het gevoel van vrijheid om met je eigen huis een rondreis te maken en prachtige plekken te ontdekken is waar veel reizigers voor kiezen. Deze manier van reizen is zeker geliefd onder reizigers van 60+. We geven je graag wat tips voor een onbezorgde camperreis.

Teken 

Van april tot en met oktober zijn teken actief. In een warm voorjaar zijn teken al eerder in het jaar actief. Teken zijn spinachtige beestjes en kunnen ziekten overbrengen zoals de ziekte van Lyme en tekenencefalitis (FSME/TBE). Tegen de ziekte van Lyme kun je je niet laten vaccineren. Voor tekenencefalitis bestaat wel een vaccin. FSME/TBE komt vooral voor in grote delen van Duitsland, Oostenrijk, Oost-Europa en Azië. Ga je kamperen of wandelen in natuurgebieden in Europa? Laat je informeren bij de GGD of het nodig is om je te laten vaccineren tegen tekenencefalitis. 

Vaccinaties 

Voor sommige landen binnen Europa adviseren we reisvaccinaties zoals o.a. tegen DTP en hepatitis A. Via onze landenzoeker kun je zien of je voor jouw reisbestemming vaccinaties nodig hebt. 

Advies op maat bij de GGD

Als je ouder wordt, neemt je weerstand af en loop je meer risico op infecties tijdens je reis. Lees op deze pagina meer informatie over o.a. uitdroging, luchtweginfecties en vaccinaties en medicijnen. Zeker weten dat je aan alles hebt gedacht? Bekijk de checklist

Download de app GGD reist mee 

In onze app vind je alle reistips voor je reis, een reisapotheek, maar ook wat je moet doen als je bijvoorbeeld diarree of koorts hebt. Download gratis de app

Afbeelding
Camper

Maak nu een afspraak

Ga jij op reis? Zoek op deze GGD website welke vaccinaties je nodig hebt en welke maatregelen je verder kunt treffen.